Gezondere leefstijl met de Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Heeft u overgewicht (en aanvullende risicofactoren) of ernstig overgewicht (obesitas)? Dan kunt u uw gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Dit kan door deel te nemen aan een leefstijlprogramma, een zogeheten Gecombineerde leefstijlinterventie.

Een gezonde leefstijl is alles wat u doet en laat om gezond te blijven. In uw eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan een Gecombineerde leefstijlinterventie wordt u hierbij ondersteund.

Wat is een Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?

Een gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in-en ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leeftstijlprogramma dat wordt aangeboden heet CooL.

Wat is Cool?

CooL staat voor ‘Coaching Op Leefstijl’ en is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. Het wordt georganiseerd en uitgevoerd door een leefstijlcoach.

Bij deelname aan CooL stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier gaat u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. U heeft zelf de regie. De vragen die daarbij aan bod komen zijn:

  • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
  • Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
  • Wat wil ik daarmee bereiken?

Zo werkt u stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij u past. De leefstijlcoach motiveert en ondersteunt u hierbij.

Omdat voor een gezonde leefstijl bewegen ook belangrijk is maakt u kennis met de buursportcoach van de gemeente. Hij is op de hoogte van alle activiteiten bij u in de buurt en kan u, indien gewenst, helpen een bij u passende beweegactiviteit te vinden.

Waar en wanneer?

CooL wordt aangeboden bij Gezondheidscentrum Heikant en uitgevoerd door leefstijlcoach Fieke de Wit. Bij voldoende aanmeldingen start een nieuwe groep.

Vergoeding

Het leefstijlprogramma CooL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed.

Aanmelden

Denkt u in aanmerking te komen voor deelname? Neem dan contact op met uw huisarts of praktijkondersteuner. Hij/zij kan u aanmelden of doorsturen naar de leefstijlcoach. Na aanmelding neemt de leefstijlcoach contact met u op voor een eerste afspraak.

Wanneer kunt u deelnemen?

U kunt zich aanmelden voor het leefstijlprogramma als U:

  • 18 jaar of ouder bent en
  • Overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of
  • Of als je ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30) en
  • Zeer gemotiveerd bent

Leefstijlcoaching Fieke
06 28 67 89 35
[email protected]
www.leefgezondcoaching.nl