Ergotherapie

Wat is Ergotherapie?

Ergotherapie is paramedische zorg, net als fysiotherapie of logopedie. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke – of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk.

Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog/hand coördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie worden door ergotherapeuten getraind om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven leven.

Ergotherapie in Veldhoven

Samenwerking tussen de ergotherapeut en fysiotherapeut bevordert de kwaliteit van zorg voor mensen met beperkingen in het dagelijks leven. Fysiotherapie Heikant werkt daarom samen met Ergotherapie ‘De Kempen’. Op deze manier kunnen uw behandelaar en ergotherapeut gebruik maken van elkaars deskundigheid. Samen zorgen wij ervoor dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren.

U kunt contact opnemen met: