Online aanmelden

Fysiofitness

Wat is fysiofitness?
Fysiofitness is fitnesstraining onder begeleiding van een (sport-)fysiotherapeut. De training is bedoeld voor iedereen die graag onder begeleiding van een fysiotherapeut wil trainen, met of zonder lichamelijke klachten of beperkingen.

Wie is de therapeut?
De trainingen worden gegeven door een (sport-)fysiotherapeut die geregistreerd staat in het centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten. De therapeut heeft ervaring en is geschoold in het geven van fysio fitnesstrainingen.

Wat doet de therapeut?
Het traject begint met het maken van een afspraak voor een individuele intake. Dit kan via de assistentes van Fysiotherapie Heikant. De intake zal gepland worden bij een van de therapeuten die ook de trainingen geeft. Wanneer er bijzonderheden uit de vragenlijst naar voren komen, zal de fysiotherapeut daar met u verder op in gaan. Tevens worden enkele metingen verricht zoals bloeddruk, lengte, gewicht, kracht en uithoudingsvermogen en zal er uitleg gegeven worden over de gang van zaken. Met de verkregen gegevens maakt de therapeut een trainingsschema waarmee u aan de slag gaat. Tijdens de eerste training krijgt u uitleg over de oefeningen en over de apparatuur in de zaal. Tijdens de trainingen corrigeert de therapeut eventueel de oefeningen, past ze aan of geeft nieuwe. U kunt daarnaast bij de therapeut terecht met vragen over de oefeningen, maar ook over uw sport of dagelijkste bezigheden. Na een aantal weken vindt een hertest plaats en wordt de training aangepast aan de nieuwe situatie.

De indoortrainingen zijn gebaseerd op ons MX4-principe, waarbij stabiliteit, functionele kracht, flexibiliteit en cardiovasculaire gezondheid aan bod komen, afgestemd op de individuele mogelijkheden.

De praktijk is binnen kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 040-2539665 of per e-mail op fysiotherapie@heikant.nl

Samen worden we fitter, samen staan we sterk.

TEAM FYSIOFITNESS HEIKANT