Online aanmelden

Nationale Diabetes Challenge brengt mensen in beweging

Gezondheidscentrum Heikant doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. Mensen met diabetes en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om vanaf 1 mei wekelijks te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk wordt rekening gehouden met ieders niveau. In september wordt gewandeld samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. De verwachting is dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op woensdag 17 april om 17.00 uur organiseert Heikant een informatieavond over de diabetes challenge in gezondheidscentrum Heikant aan de Dommelshei 19 in Veldhoven. Iedereen die interesse heeft is welkom. Vanaf 1 mei wordt er wekelijks op de woensdagmiddag om 17.00 uur onder begeleiding van een zorgprofessional en leefstijlcoach gezamenlijk een uur gewandeld.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen?
Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/heikant
Of Fieke de Wit via mail f.dewit@heikant.nl of telefonisch op 06 28 67 89 35.