GEZOCHT: Algemeen Fysiotherapeut voor Fysiotherapie Heikant!

Interview Christa

Inmiddels ben ik alweer ruim 13 jaar werkzaam binnen de fysiotherapie, wat ik nog steeds met veel liefde en plezier doe. Na het behalen van mijn diploma, heb ik mezelf al snel gespecialiseerd binnen de kinderfysiotherapie en oedeemfysiotherapie.  Deze afwisseling in patiëntenpopulatie vind ik erg leuk en geeft me veel voldoening.

Binnen de oedeempopulatie zie ik veel oncologie patiënten. Ik vind het belangrijk om deze mensen weer (opnieuw) vertrouwen te kunnen geven in hun lichaam en hoe ze met hun (soms blijvende) beperkingen toch weer kunnen gaan functioneren binnen hun dagelijks leven. Binnen de kinderfysiotherapie vind ik het leuk om kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan te leren. Hierin moet je creatief zijn en de therapie zo inrichten dat een kind het leuk vind om te doen en plezier krijgt in bewegen.

Na ruim 10 jaar in vaste dienst te hebben gewerkt binnen 2 praktijken, ben ik nu sinds 3 jaar als ZZP-er aan het werk wat me prima bevalt. Hierdoor werk ik op diverse plaatsen, binnen diverse praktijken, wat ik ook erg leuk en vooral leerzaam vind. Mijn visie wordt daardoor breder en ik vergroot mijn netwerk binnen de fysiotherapie. In het gezondheidscentrum Heikant heb ik ook al meerdere malen waarnemingen gedaan voor verschillende collega’s, dus het gezondheidscentrum Heikant was geen onbekend terrein. Ik vind het prettig dat er zoveel verschillende specialisaties werkzaam zijn en je van elkaars expertise gebruik kunt maken. Ook de lijntjes met de huisartsen zijn kort. Deze samenwerking tussen de verschillende mensen maakt dat de patiënt de beste zorg krijgt en op de juiste plaats terecht komt.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met mijn 3 kinderen, want naast fysiotherapeute ben ik ook mama. De tijd die er dan nog tijd overblijft speel ik op mijn gitaar, ga ik bij vrienden op de thee, ga ik een eindje wandelen of hardlopen in het bos…vervelen doe ik mezelf in elk geval niet.