Online aanmelden

Interview Kirsten

KirstenOp een zonnige voorjaarsmiddag heb ik een gesprekje met Kirsten  over haar werk als fysiotherapeut in Gezondheidscentrum Heikant.
Zij vertelt me, dat haar motivatie voor haar werk ligt in het werken met mensen én dat ze haar handen kan gebruiken. Haar handen gebruiken? “Ja”, zegt Kirsten, “ik wil niet achter een bureau op een kantoor ‘opgesloten’ zitten. Ik wil graag creatief zijn in mijn werk en in het contact maken met mijn patiënten , zodat ze zich beter in hun vel gaan voelen.”

Op mijn vraag hoe ze herkenbaar is hier in het Gezondheidscentrum, vertelt Kirsten dat patiënten haar herkennen aan haar lach in de oefenzaal/fitnessruimte en als “die lange vrouw met het donkere haar.”
Kirsten is 33 jaar, woont in de wijk Heikant. Zij is getrouwd en heeft drie kleine kinderen: een ondernemend stel! Haar hobby’s zijn hardlopen, fitness en lekker buiten zijn.

Zij is gespecialiseerd in oncologische revalidatie (Herstel en Balans) en in revalidatie in de fitnessruimte voor diverse klachten zoals meniscusproblematiek, schouder- en rugklachten.

Het werken in de zaal geeft een leuke afwisseling met het werken op een kamer, waar ze in een 1-op-1 situatie is met een patiënt. Binnenkort gaat Kirsten zich waarschijnlijk verder specialiseren in de methode Mulligan. Dit is een therapie om beweeglijkheid van gewrichten te bevorderen of te herstellen op een vriendelijke ( = pijnvrije) manier.
Kirsten werkt al in het Gezondheidscentrum sinds 2005. Zij liep toen haar eindstage bij ons en is gevraagd om een collega, die zwangerschapsverlof kreeg  te vervangen. Sindsdien is ze gewoon gebleven en vindt ze het fijn om in een groot team samen te werken. Én ze hoopt haar werk nog heel lang met veel  plezier te doen!

Opgetekend door Lily Mathlener, juni 2013