Interview Kirsten

Een kort gesprekje met Kirsten over haar werk als fysiotherapeute in Gezondheidscentrum Heikant;

Ze is herkenbaar in het centrum aan haar lach in de oefenzaal/fitnessruimte. Kirsten is getrouwd en heeft 3 kinderen; haar hobby’s zijn paardrijden, lekker buiten zijn en met de hond wandelen.

Ze vertelt vol enthousiasme over haar motivatie voor haar werk; deze ligt in het werken met mensen en dat ze haar handen kan gebruiken. Haar handen gebruiken? “Ja”, zegt Kirsten, “ik wil niet achter een bureau op een kantoor “opgesloten” zitten. Ik wil graag creatief zijn in mijn werk en in het contact maken met mijn patiënten, zodat ze zich beter in hun vel gaan voelen.”

Kirsten is allround fysiotherapeute; ze werkt zowel op een kamer waar ze in een 1-op-1 situatie is met een patiënt als ook in de oefenzaal met meerdere patiënten. Hier werkt ze aan revalidatie voor diverse klachten, zoals meniscusproblematiek, schouder- en rugklachten.  Het werken in de zaal geeft een leuke afwisseling met het werken op de kamer.

Kirsten is gespecialiseerd in de methode Mulligan. Dit is een therapie om beweeglijkheid van gewrichten te bevorderen of te herstellen op een vriendelijke (pijnvrije) manier. Mulligan is een vorm van manuele therapie; met name geschikt voor mensen met gewrichtsklachten.

Naast dit alles draag Kirsten zorg voor COVID herstel revalidatie.

Met haar enthousiasme begeleidt Kirsten met veel plezier stagiaires van Fontys Hogeschool Eindhoven. Dit omdat ze het leuk vindt om kennis over te dragen en ze uit ervaring weet hoe belangrijk het is om een fijne stageplek te hebben. Het is te allen tijde de keuze van de patiënt of de stagiaire mee kan/mag kijken. Bovenal is het een manier om up-to-date te blijven met de nieuwe ontwikkelingen binnen het vak Fysiotherapie.

Kirsten werkt als sinds 2005 in het Gezondheidscentrum. Zij liep toen haar eindstage bij ons en is gevraagd om een collega, die zwangerschapsverlof kreeg, te vervangen. Sindsdien is ze gewoon gebleven en vindt ze het fijn om een groot team samen te werken.

Ze hoopt haar werkt nog heel lang met veel plezier te mogen doen!

Allround fysiotherapie

Mobiliseren volgens Mulligan

Covid herstel zorg