Online aanmelden

Interview Lily

In een gesprekje wat ik heb met Lily Mathlener over haar werk als hapto therapeute en fysiotherapeute vertelt ze mij het volgende:

Ik ben Lily ben getrouwd en heb 2 volwassen dochters. Ik woon in Drunen. Ik hou van tuinieren, fietsen, lekker buiten zijn en zing graag in een koor.
Mijn motivatie om dit werk te doen ligt in het contact maken met mensen. Door het contact wat ik met mensen maak, probeer ik mensen weer contact met zichzelf te laten maken zodat ze voelen wat ze nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het stellen van grenzen en keuzes maken. Ook mensen met burn-out klachten kan ik goed helpen met hapto-therapie. De  hapto-therapeutische benadering werkt eigenlijk altijd door in mijn fysiotherapeutische behandelingen. Mensen geven regelmatig aan dat ik rust uitstraal. Ik denk dat dit iets is waar mensen mij aan herkennen.
Ik  krijg veel energie uit het contact maken met mensen en ook het werken in een team is heel belangrijk voor mij. Het werken in temverband is dan ook de belangrijkste reden geweest om 25 jaar geleden hier te solliciteren. Voor die tijd was ik werkzaam in Amsterdam, maar ik wilde altijd graag in een Gezondheidscentrum werken.
Mijn specialisatie is haptotherapie, maar ook bekken- en bekkenbodemproblematiek. Het mooie aan het werken met mensen met bekkenbodemproblematiek is, dat ik een stukje waardigheid kan teruggeven: het feit dat ze weer baas zijn over hun eigen lichaam.
Ik hoop dan ook dat ik nog lang kan werken met veel plezier.

Opgetekend door Kirsten Klomp, juli 2013