Interview Marjan

Marjan van der Laan is 14 jaar geleden in het centrum beland.

Daar is ze als algemeen fysiotherapeut begonnen. Na een aantal jaren begon het te kriebelen en wilde ze zich meer gaan specialiseren. Haar interesse ging met name naar de mens achter de klacht. Deze manier van benaderen van klachten vond ze in de studie psychosomatiek.

Hier is ze zich dan ook in gaan specialiseren en is nu in het Gezondheidscentrum met name bezig met psychosomatische fysiotherapie.

De klachten als stress en spanningsklachten die voortkomen uit psychische overbelasting kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Hoe de mens hiermee omgaat en het beleeft staat in de psychosomatiek centraal.

Het inlevingsvermogen in anderen is bij Marjan dan ook groot . Ze vindt het interessant hoe alles in elkaar grijpt met name de invloed van emotie op het bewegen en het gedrag van de mens. Omgekeerd heeft bewegingsgedrag ook weer invloed op de emotie. Ze vindt dit juist de leuke kant van het beroep fysiotherapie. Ze is begaan met de mensen. Dit kun je ook zien in haar thuis situatie. Daar is ze met man en kinderen ook een pleegadres voor opvang van kinderen.

Het samenwerken met andere disciplines in het centrum en het elkaar aanvullen om het grote geheel te zien is naast gezelligheid de voornaamste reden waarom ze koos voor een gezondheidscentrum.

Opgetekend door Monique de Koning