Interview Michiel

De insteek van Michiel bij het werk is  mensen weer vrolijk en lekker te laten bewegen. De meesten die hier komen hebben klachten en hij wil ze laten ervaren dat je ook met klachten kunt bewegen. Men krijgt dan meer conditie, wat weer leidt naar beter bewegen en minder klachten.
Je kunt Michiel herkennen aan zijn oranje shirtje en brede lach op zijn gezicht. Hij werkt veel in de oefenzaal en vindt het leuk om iedereen uit te dagen en hun grenzen te verleggen. Hij hoort wel eens van collega’s dat hij daarbij heel fanatiek is .
Michiel Knibbe is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij  woont in Boekel en heeft de opleiding voor fysiotherapie gedaan in Groningen. Daarna heeft hij heel wat van de wereld gezien. Hij heeft oa gewerkt in Duitsland en heeft als topsportbegeleider bij de Nederlandse volleybalbond ( hij begeleidde de oranje dames en de jeugd) heel Europa rondgezworven. Dit heeft hij 8 jaar gedaan. Hij heeft altijd in de sport gezeten. Hij is begonnen als turntrainer.

Momenteel is hij ook gestart als voetbalbegeleider bij VV. Gemert. Dit team speelt in de hoofdklasse bij de amateurs. ‘Dit was een kans die ik niet wilde laten liggen’, aldus Michiel. Hij verzorgt daar de veldtrainingen wat betreft de conditie en verzorgt de revalidatie van geblesseerde spelers.
Zijn specialisatie ligt dan ook bij de sportfysiotherapie, m.n. revalidatie en hersteltraining.
Zijn hobby’s zijn een goed boek lezen, rondom het huis zorgen dat hij mooi woont met zijn gezin. Lekker klussen en Ikea kasten bouwen.  Op zondagochtenden gaat hij graag mountainbiken.

Hij werkt sinds 2006 bij het Gezondheidscentrum als sportfysiotherapeut en heeft daarnaast de functie als teamleider  een aantal jaren gedaan.  Dit hield in dat hij het overzicht hield op allerlei zaken en zorgen dat alles liep.  Hij vindt het leuk om met een team fysiotherapeuten en huisartsen samen te werken.
Sept 2013, opgetekend door Vera Meijer, fysiotherapeute.