Interview Sandra

Als enthousiaste fysiotherapeute houd ik van sport en beweging en zie ik het behandelen van patiënten met uiteenlopende klachten als een uitdaging. Mijn naam is Sandra van der Heijden, woon in Veldhoven samen met Joost en onze 2 kinderen. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven als fysiotherapeute en in 2011 afgestudeerd aan Maastricht University als Bewegingswetenschapper.
In de afgelopen 15 jaar heb ik als allround fysiotherapeute binnen Fysiotherapie Heikant patiënten gezien met uiteenlopende problematiek; revalidatie na operaties of (sport) blessures, (kinderen met) overgewicht, patiënten met etalagebenen. Ook heb ik verschillende Fysio Fitnessgroepen gedraaid. Sinds 6 jaar ben ik gespecialiseerd oedeemfysiotherapeute (voor patiënten met lymf- en lipoedeem) en dit is dan ook meteen mijn grootste patiëntengroep op dit moment. Als bewegingswetenschapper heb ik meerdere projecten gedraaid in samenwerking met de TU/e, Fontys Paramedische Hogeschool en het MMC.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik vaak sportief bezig (tennissen, hardlopen, wielrennen), of ben ik lekker met mijn gezin op vakantie of op pad. Mijn hobby’s worden overigens gecombineerd met werk bij de Heikant: Fysiotherapie Heikant heeft gezorgd voor gesponsorde teamkleding voor mijn tennisteam!

Ik hoop nog flink wat jaren te kunnen werken in dit grote gezellige team van fysiotherapeuten! 😊