Online aanmelden

Interview Tom

In juli 2016 heeft Tom zijn opleiding tot fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven afgerond en is daarna gestart als waarnemend fysiotherapeut tijdens de zomerperiode. Dit heeft nu een jaar later heeft geleid tot een vaste aanstelling binnen ons team. Tom houdt van variatie gedurende een werkdag en het continue schakelen tussen verschillende klachten vindt hij uitdagend. Mede daardoor richt hij zich op orthopedische klachten (spier-, pees- en gewrichtsklachten) van het hele lichaam.

Door de interesse in orthopedische klachten is Tom na het afstuderen  begonnen aan de cursus Cyriax (orthopedische revalidatie), die hij onlangs heeft afgerond. In deze cursus staat verdere verdieping omtrent orthopedische revalidatie centraal, waarbij drie-dimensionale gewrichtsmobilisaties en het behandelen van spier/pees letsels middels fricties (een lokale dwarse massage techniek) veel terugkerende behandeltechnieken zijn. Dit past Tom regelmatig toe in zijn behandelingen, waarin hij graag een rustige, gezellige en ontspannen sfeer creëert.

De komende jaren gaat Tom zich orthopedisch breed ontwikkelen en wil hij zich gaan specialiseren in één of twee gewrichten. Daarnaast is er een ultieme wens ooit sporters te begeleiden tijdens grote kampioenschappen zoals EK’s, WK’s of nog mooier de Olympische spelen ..… Je moet altijd blijven dromen zegt hij altijd maar?! 🙂

Tom is opgegroeid in Valkenswaard en verheugt zich er erg op om te gaan samenwonen met zijn vriendin: ook in Valkenswaard. Eerst het huis nog wat opknappen en in oktober kunnen ze er dan in gaan wonen.

In zijn vrije tijd houdt hij zich fanatiek bezig met sporten waaronder fitnessen en hardlopen, wat hij één keer in de week combineert met “kantine voetbal”, zoals hij dit noemt.  Naast sporten kan hij volop genieten van koken voor familie en vrienden, waarbij de afwisseling tussen gezond én bourgondisch eten altijd centraal staat.

Opgetekend door Lily Mathlener, augustus 2017.