Online aanmelden

Nieuws

Focussen

Sinds 2013 gebruik ik ook Focussen in mijn haptotherapeutische begeleiding. Ik ervaar het als een verfijning, een verdieping in mijn behandelingen. Door te focussen raak je op een veilige manier en in je eigen tempo vertrouwd met je gevoelens. Je leert ze beter kennen en verwoorden. Dan kan je er ook op vertrouwen dat het helpt om  ze uit te nodigen en te onderzoeken zonder dat je erdoor overspoeld raakt. Dat geeft rust en vrijheid.

Burn-out

In samenwerking met twee collega’s heb ik een programma opgesteld om cliënten met burn-out klachten te begeleiden.

Burn-out: uit je kr8 – in je kr8

Hierbij geven wij informatie over de kenmerken die bij een burn-out horen. Tevens over ons programma en de  mogelijkheden die wij bieden om uw veerkracht en draagkracht te verhogen en weer in balans te komen.

Herkent u dit?

  • U heeft het gevoel opgebrand te zijn, u kunt geen energie of motivatie meer vinden voor bezigheden thuis of op het werk.
  • U heeft lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, moeheid, hartkloppingen, slapeloosheid en pijnklachten.
  • U heeft mentale klachten zoals  piekeren, concentratie problemen,  ‘niet lekker in je vel zitten’.

Kortom: uw veerkracht is verminderd, u kunt (bijna) niet meer werken. De oorzaak is meestal een combinatie van persoons- en werk gerelateerde factoren.

Therapie

Wij bieden begeleiding aan door een haptotherapeut of een psychosomatisch fysiotherapeut. Samen onderzoeken we welke factoren invloed hebben op uw burn-out. Kunt u uw grenzen aangeven? Hoe gaat u om met stress? Heeft u nog vertrouwen in uzelf? Daarnaast krijgt u fysieke training onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het doel is om fysiek en mentaal uw draagkracht  te verhogen en uw conditie te verbeteren.

U zult merken dat uw lichamelijke – en mentale klachten afnemen, uw heeft weer energie en motivatie om uw werkzaamheden te hervatten. U ervaart weer balans:

uit je kr8 – in je kr8.

Lily Mathlener, GZ- Haptotherapeute, fysiotherapeute
Marjan van der Laan, psychosomatisch werkend fysiotherapeute
Michiel Knibbe, fysiotherapeut, personal trainer