Motorische ontwikkeling van kinderen

Voor kinderen zijn er algemene gemiddelden over welke vaardigheden ze op welke leeftijd zouden moeten beheersen. Het gaat dan met name over de motorische ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en de 5 jaar. Kinderen ontwikkelen zich echter allemaal in een ander tempo waardoor er dus ook individuele verschillen kunnen ontstaan.

Hoe ontdek je motorische ontwikkelingsachterstand?

Zoals gezegd zijn er algemene richtlijnen voor de motorische ontwikkeling van kinderen. De kinder- en jeugdarts zal in de gaten houden of uw kind deze richtlijnen volgt. Wanneer dit niet zo is kan het zijn dat ze uw kind verwijzen naar kinderfysiotherapie. Het kan ook zijn dat u zelf ziet dat uw kind langzamer is dan andere kinderen of dan broertje(s) of zusje(s).

Wat te doen bij motorische ontwikkelingsachterstand?

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing. Wij kijken wat uw kind allemaal kan en vergelijken dit kort met de richtlijnen. Daarna gaan we verder met bekijken wat de hulpvraag is van uw kind, de ouders of van school. We zullen u tips en oefeningen geven om samen met uw kind de gestelde doelen te behalen. Voor meer informatie over de motorische ontwikkeling van kinderen of de behandelmethoden kunt u vrijblijvend contact opnemen met 040-2539665 of via [email protected]