Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge in Veldhoven

Gezondheidscentrum Heikant doet dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2021. Vanaf 5 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
Op woensdagavond 5 mei om 18.30 uur start de eerste wandeling. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. We sluiten de NDC feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zullen we een keuze maken om dat landelijk, lokaal of individueel (digitaal) en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.

Meer weten?
Vanwege de Coronamaatregelen is er dit jaar geen informatiebijeenkomst, maar als u zich aanmeldt ontvangt u alle informatie over de Diabetes Challenge in Veldhoven. Iedereen die interesse heeft is welkom. We houden uiteraard rekening met alle geldende Coronamaatregelen. Gelukkig kunnen we hierdoor beginnen met wandelen en zullen dit waarschijnlijk in kleine groepjes doen met voldoende afstand. We vragen voor de deelname een bijdrage van € 5,50. Hiervoor krijgt u een mooi wandelshirt en toegang tot een digitale omgeving met onder andere tips over leefstijl.

Meld u aan via www.nationalediabeteschallenge.nl/gcheikant/inschrijving, mail naar [email protected] of bel naar Fieke de Wit 06 2867 8935.

Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vijf jaar al ruim 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.