Online aanmelden

Bekken-, bekkenbodem- en blaastherapie

Wat is bekkenbodemtherapie?

De bekkenbodem bestaat uit diverse samenwerkende spieren en heeft drie functies: sluiten, openen en het dragen van de buikorganen. De bekkenbodemspieren kunnen te zwak of juist te gespannen zijn. Bekkenbodemtherapie is dan vaak de oplossing. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie en kunnen u hierin adviseren. Wanneer de bekkenbodemspieren te zwak of juist te gespannen zijn kunnen er diverse klachten optreden.

Lees verder

Wat is therapie bij bekkenpijn?

Bekkenpijn komt het meeste voor in de zwangerschap, maar ook na een ongeluk kunnen er bekkenklachten ontstaan. Dat betekent dat ook mannen en niet-zwangere vrouwen bekkenpijn kunnen ervaren, maar dat percentage is  laag. Daarom zal het in de tekst vooral over bekkenpijn tijdens de zwangerschap gaan. Tijdens de zwangerschap ‘verweken’ de banden tussen de verschillende delen van  het bekken, waardoor deze banden rekbaarder worden. Deze verbetering van de rekbaarheid is een natuurlijk verschijnsel om de baby gemakkelijker het bekken te laten passeren tijdens de geboorte.

Wanneer de spieren rond het bekken niet krachtig genoeg zijn om deze rekbaarheid op te vangen kan er bekkenpijn ontstaan: pijn bij het schaambeen, rond het bekken/stuitje of in de lage rug. Lang staan, traplopen of omdraaien in bed kunnen pijnlijk en beperkt zijn. Bekkenpijn is goed te behandelen: adviezen over houding en beweging en spierversterkende oefeningen voor de – dwarse- buikspieren geven bij de meeste zwangere vrouwen een goed resultaat.

Lees verder